Testování kaše Nestlé Sinlac Allergy

Osobně jsem testovala » Testování kaše Nestlé Sinlac Allergy

22.4.2016, Admin

Měla jsem možnost otestovat kaše Sinlac ze stránek www.proalergiky.cz Přidám i několik receptů.

Ze stránek www.proalergiky.cz jsem byla vybraná k testování kaše Nestlé Sinlac Allergy vhoudnou při nesnášenlivosti bílkovin kravského mléka, sóji a při celiakii. Jedná se o rýžovou kaši s karobovou moukou pro děti od 4 měsíců i dospělé.

  • bez mléka a laktózy
  • bez lepku
  • neobsahuje sóju

 

Představení testujících:

- dvě děti, ve věku 5 let a 2,5 roku. Obě trpí atopickým ekzémem (vyhýbáme se tedy klasickým alergenům) a mladší navíc intolerancí laktózy a v době testování měla nařízenou i bezlepkovou dietu.

 

První dojem z balení:

Uvítala bych "znovuuzavíratelný" sáček u většího (tzn. 500g balení). Nicméně si nejsem jistá efektivností, pokud se používá denně, je hned pryč. Možná jen nějaké lepítko na uzavření.

Příprava:

Příprava je snadná a rychlá, vzala jsem odměřenou dávku i na výlet, teplá voda není v restauraci problém, svačinka byla do minutky hotová. Kaše nehrudkuje, snadno a rychle se vymíchá. Konzistenci komentovat nechci – testovala jsem na dvou relativně velkých dětech (5 let a 2,5 roku) a už jsou schopné si říct, jak co chtějí. Jedna dala přednost tekutější, druhá zase hustší. Je perfektní, že není problém vmíchat i do hotové kaše další množství a kaše zůstane hladká.

 

Vůně je specifická, ale velmi příjemná. Láká k ochutnání, je nasládlá, připomíná možná nějaký dezert.

Popravdě řečeno, chuť jsem si neuměla představit – očekávala jsem spíše mdlou, rýžovou příchuť. Opak byl pravdou. Kaše byla velmi jemná, až krémovitá (kupodivu) a sladká. Chutě bych se asi bála u miminek, kdy jsem se osobně podávání sladkého vyhýbala. Nicméně u dětí se speciální dietou by mohla být velmi oblíbená.

Díky sladké chuti jsem měla trošku problém s kaší pracovat... bála jsem se kombinací, ne ke všemu se hodí, navíc sladká teplá jídla prakticky neděláme.

Kaši jsem použila především na zahušťování polévek (především těch sladších, kam patří např. smetana – rajská, pórková, brokolicová) a výsledek byl naprosto perfektní. Kaše v pokrmu byla cítit, nicméně jen podtrhla a zvýraznila chuť – rajskou třeba nebylo nutné vůbec přislazovat, brokolicová dostala trochu netradiční příchuť, u pórkové mi už sladší chuť trošku vadila, ale dětem moc chutnala. Udělat je trochu hustší, budou skvělým „prvním“ příkrmem. Krom polévek jsem zkusila ovocný nanuk a je mnohem lepší než tvarohový, který třeba druhá dcera nesmí. Zkoušela jsem i „placičky“ z kuřecího masa se zeleninou a jako pojivo jsem dala právě kaši – díky mrkvi a brokolici se sladká kaše tak netloukla s masem, ale možná jde jen o můj subjektivní pocit. Na mě osobně je ta kaše prostě moc sladká.

Výsledky - úprava trávení:

Co se týká snášenlivosti a vlivu na trávení si myslím, že bude snášena velmi dobře. Měli jsme zavedenou dietu a spoustu věcí úplně vyřazených z jídelníčku a zrovna tahle kaše nám pomohla se vyrovnat se změnami. Dcerám, resp. té mladší, která měla problémy, se trávení úplně srovnalo a po měsíci jsme mohli zase zavádět „normální“ stravu včetně lepku a mléka. Se Sinlacem se dobře pracovalo a neměla jsem tedy pocit, že by malé něco chybělo.

 

 

Recepty

Brokolicová polévka s kaší Sinlac

1/2 cibule, mrkev, muškátový oříšek, brokolice, kuřecí vývar (nemusí být), kdo solí, tak špetka soli, kaše Sinlac

Na másle nebo kapce olivového oleje krátce osmahnu cibulku a mrkev, přidám muškátový oříšek a zaliju vývarem nebo vodou. Nechám chvíli povařit a přidám růžičky brokolice. Po změknutí rozmixuji a do vychladlých porcí přimíchám kaši Sinlac do požadované hustoty.

Polévka bude kaší lehce nasládlá, ale k brokolici a muškátovému oříšku se to výborně hodí. Mrkev s brokolicí (bez cibulky a másla) jde i jen povařit a hustší „polévka“ poslouží jako příkrm.

 

 

Ovocný nanuk z kaše Sinlac

ovoce, např. banán, kaše Sinlac

 

Kaši připravíme dle návodu a přidáme rozmačkané ovoce. Necháme v tvořítkách zmrznout.

Zmrzlinka je sladká bez přidávání dalšího cukru, kombinacím ovoce se meze nekladou – zkoušela jsem banán, banán-borůvka, jahoda. V létě poslouží jako studená svačinka.

 

 

Zeleninový nákyp

mrkev, brokolice, kuřecí maso, kaše Sinlac, voda

Uvařenou mrkev a brokolici rozmačkám vidličkou, kuřecí maso nasekám najemno. 2 lžíce kaše Sinlac smíchám s 1 lžící vody a přidám připravené suroviny.  Nechám krátce zapéct v troubě.

Někdy vylepším strouhaným sýrem, jindy místo masa nakrájím domácí šunku. Zkoušela jsem i cuketové s mrkví, nebo květákové s mrkví.

 

 

Přidat nebo zobrazit komentáře

Zajímá Vás něco nebo máte dotaz? Napište mi.

Napište nám ;-)

Webové stránky zdarma